Tapahtumat‎ > ‎

Uutiset

 

Tervetuloa, Haapalan perhe!

lähettänyt Markus Aittola 15.1.2017 klo 5.39

Haapalan perhe

Saimme viettää lämminhenkisen juhlan, kun Waltteri Haapala aloitti työnsä seurakunnan pastorina 15.1.2017. Waltteri ja Hanna, sekä lapset Noel, Nelma ja Wenla, muuttivat vuoden vaihteessa Helsingistä Siilinjärvelle.

Reipas lapsikuoromme lauloi ihanasti suoraan sydämiin bändin säestyksellä. Täytekakkukahvit hyvässä seurassa huipensi juhlan.

Koko seurakuntaperheenä toivotamme: sydämellisesti tervetuloa Siilinjärvelle, Haapalan perhe!

Siilin Majakan uusi logo ja ulkoasu

lähettänyt Markus Aittola 30.12.2016 klo 4.42   [ 30.12.2016 klo 4.52 päivitetty ]


Vuosi 2017 tuo seurakuntaamme paljon uutta. Uudistuminen näkyy konkreettisesti myös uuden logon ja graafisen ulkoasun kautta, nettisivuilla ja Facebookissa. Logossame Siilin Majakka loistaa ristin valoa yli rakkaan kotiseutumme.

Kotisivujen ulkoasu muuttuu vuoden 2017 vaihteessa. Ulkoasun muutoksen tavoitteena on tehdä sivuista selkeämmät ja kevyemmän oloiset, sekä toimivammat mobiililaitteissa. Kotisivujen tehtävänä on tuoda seurakuntaa lähemmäksi ihmistä - antaa tietoa toiminnasta, tulevista tapahtumista ja kuulumisista. Toivottavasti uuden ulkoasun myötä sivut täyttävät tehtävänsä entistäkin paremmin.

Palautetta nettisivuista voi kertoa seurakunnan hallituksen jäsenille, tai lähettää suoraan Markukselle, markus.aittola@siilinmajakka.net. 

Seurakunnan joulujuhla 2016

lähettänyt Markus Aittola 11.12.2016 klo 12.08


Pimeyden keskellä kirkas valo hohti, pieni taivaan enkeli katsoi sitä kohti...

Seurakunnan joulujuhlassa näimme joulunäytelmän "Pieni taivaan enkeli" ja kuulimme joulun evankeliumia. Lauloimme yhdessä joululauluja, nautimme lasten ja aikuisten esittämästä jouluisesta musiikista ja runoista.

Sali oli täynnä väkeä, kynttilänvalo loi joulutunnelmaa.

Kiitos herkullisesta joulupuurosta ja yhteydestä! Siunattua joulun aikaa!  

Sähläilyä yhdessä Vapaakirkon kanssa

lähettänyt Mika Tossavainen 9.11.2016 klo 7.32Sählyvuoro Hamulan koululla on taas alkanut. Tervetuloa kaikki hikoilemaan. Vuoro on sunnuntaisin klo 19:00-20:15 ja yhteinen vapaakirkon kanssa. Tule ja tuo kaverisikin.

Perhejumalanpalvelus 30.11.2016

lähettänyt Markus Aittola 30.10.2016 klo 13.07Soppatykki 6.8.2016

lähettänyt Jouni Rissanen 7.8.2016 klo 6.28   [ 7.8.2016 klo 7.38 päivitetty ]

Kuva ei kerro totuutta päivästä, minkä elimme 6.8.2016, kuva on vuodelta 2015. Päivä 6.8.2016 oli harmaa, pilvien peittämä taivas sai sen aikaan. Oli ilo kuitenkin laittaa tuli kenttäkeitiön tulipesään ja katsella kuinka savu leijaili piipusta kohden maantietä ja sen takana olevaa metsikköä. Koitti hetki jolloi oli aika lähteä Siilijärven torille kaluston kanssa ja viritellä laitteet vierailioiden käyttöön. Kiittäen Jumalaa, alkoi vaihderikas aamupäivä, musiikki alkoi soida ja musiikki vastuuseen oli tullut Pielavedeltä Kauko Nevalainen, ylätyksen järjesti Esko Hartikainen ja Leo Räsänen ilmaantuessaan Kaukon kaveriksi, mukana oli seurakunnastamme lapskuoro, intoa ei puuttunut kun lapset lauloivat 3 laulua Jenni Kaatajan johdolla

Musiiki raikui ja soppa teki kauppansa, sopivasti sadekkin tuli avuksi, antaen taivaan täydeltä vettä, ihmiset seiosoivat kaupan lipan alla kuunnellen ja syöden monen mielestä hyvää hernekeittoa.
Kesä oli antoisaa aikaa, tavoittihan tämäkin seurakunnan käden ojennus noin 1000 henkeä.
Kiitos tiimiläisille työstänne kesän torihetkien onnistumiseksi.

Lasten leirit 2016

lähettänyt Heikki Nevalainen 14.7.2016 klo 0.27

4.-8.7. vietimme seurakuntamme leirejä Ystävyyden majalla! Leirit pidettiin säätiedotuksesta huolimatta hyvässä säässä, eikä sateet tai kylmyys vaikuttanut leirin toimintaan. Vaan pystyimme olemaan ulkona suurimman osan ajasta, kuten leirillä kuuluukin.

Leiriviikko alkoi 4.7. Minileiripäivällä, joka oli tarkoitettu alle kouluikäisten perheille. Leiri kokosi kaikkiaan n. 25 henkilöä seurakuntalaisia sekä joitakin ulkopuolisiakin. Päivään kuului opetusta, rukousta, leiripaikan esittelyä sekä toimintapisteitä. Osa lapsista jäi jo innolla odottamaan ensi kesän lasten leiriä, jonne Minileiri toimi myös ikäänkuin esittelynä pienemmille.

Tiistaina 5.7. alkoi sitten Lasten kesäleiri 2016! Leiriläisiä oli päiväkävijät mukaan luettuna lähemmäs 50 ja henkilökuntaa kokoajan paikalla yli 30. Osa aikuisista oli mukana leirillä osan ajasta, joten leirin henkilökunnan lukumäärä nousee kokonaisuudessaan yli 50 henkeen.

Päivät rakentuivat raamiksista, erilaisista aktiviteeteista, vapaa-ajasta, iltanuotioista ja rukoushetkistä. Kaikki tietenkin ruokailujen ympärille rakennettuna. Pelaamisen, askartelun ja leikkimisen lisäksi leirillä oli telttasaunan yhteydessä vesiliukumäki, joka oli myös yksi yhdeksästä puuhapisteestä keskiviikkopäivänä. Vesiliukumäen suosion vuoksi se jäi ilahduttamaan leiriläisiä koko loppuajaksi! Torstaina ryhmät kilpailivat perinteikkäissä leiriolympialaisissa, jossa oli kolme eri toimintapistettä.

Raamiksien yhteyteen oli tehty opettavaisia näytelmiä. Näytelmät ja sketsit kuuluivat myös iltanuotioiden ohjelmaan opettavaisina sekä hauskuuttavina.

Tiivistettynä mahtavasti onnistunut leiri, jossa niin aikuiset kuin lapsetkin viihtyivät!


Honkasten lähtöjuhla

lähettänyt Heikki Nevalainen 21.6.2016 klo 22.22

Vietimme 19.6. klo. 15 alkaen Honkasten lähtöjuhlaan. Honkaset aloittavat lähettiperheenä Unkarissa 1.8. alkaen. Samalla Tarja Honkasen siirtyi paikallistyön pastorin tehtävistä lähetystyöntekijäksi.

Tilaisuudessa oli juhlan tuntua, mutta myös seurakuntaperheemme ja Honkasten tyylistä rentoutta. Kuitenkin parhaiten juhlaa kuvasti kenties ristiriitaisuus mahtavan työntekijäperheen "menettämisen" sekä heidän eteenpäin lähettämisen välillä. Kuten asiaa kuvasi mm. tilaisuuden juontajana toiminut seurakunnan nuorisotyöntekijä Heikki Nevalainen. Juhlaan oli saapunut useita vieraita myös muilta paikkakunnilta. Niin entisiä seurakuntalaisia kuin naapuriseurakuntien edustajia. Lisäksi edustus oli myös suurimmasta osasta kannattajaseurakuntien verkostoa sekä lähetysjärjestöistä Elämä ja Valo sekä Fida.

Tilaisuus huipentui Tarjan puheenvuoron jälkeen Honkasen perheen siunaamiseen yhdessä kannattajaseurakuntien edustajien kanssa. Juhlasta ei ollut edes kiire pois, sillä päälle nautittiin vielä maittavat lähetyskahvit kakkujen sekä pullien kera. Tietystikin mitä parhaimmassa seurassa!


Vanhimmiston puheenjohtaja Timo Kiviluoma                      Lapinlahden veljet musisoivat Pekka Korhosen johdolla     Honkaset tekemässä lähtöä       
sekä hallituksen puheenjohtaja Teemu Matilainen
käyttivät seurakunnan puheenvuoron sekä antoivat
muistamislahjan.Taidokkaasti musisoi myös meidän oma Houseband!
Rainer Lindeman Elämä ja Valo ry:stä musisoi sekä         Opetuksesta sekä juhlapuheesta vastasi Ristin Voiton
puhui upealla tavalla                                                            päätoimittaja Leevi Launonen.

Paimenemme eläköityminen

lähettänyt Heikki Nevalainen 11.3.2016 klo 21.47   [ 12.3.2016 klo 5.12 päivitetty ]Honkaset kahden lapsenlapsensa kanssa                                                        Juhlayleisöä ja Tarja-vaimo juontamassa.


Lauantaina 5.3. saimme viettä arvovaltaista, mutta lämmin henkistä juhlaa paimenemme Kari Honkasen eläköitymisen kunniaksi Siilinjärven seurakuntatalolla. Samassa yhteydessä julkaistiin hänen 15. kirjansa, Avoimella sydämellä.

Juhlaan oli seurakunnan lisäksi kutsuttu muiden seurakuntien edustajia (läheltä sekä kauempaa), ystäviä, naapureita sekä lehdistön edustajia. Juhlassa käytettiin useampia puheenvuoroja Karin työn vaiheista, niin kotimaassa eri seurakunnissa kuin lähetystyöstä Itävallassa ja Unkarissa. Paikalla juhlavieraita oli n. 200. Kaukaisimmat vieraat olivatkin juuri Várpalotasta, Unkarista. Musiikkia esittivät seurakunnan Housebandin lisäksi Taneli Korhonen, Lapinlahden helluntaiseurakunnan lauluryhmä sekä papit Panu Partanen ja Arto Penttinen.

Juhlien järjestelyt olivat onnistuneet! Lopuksi joukko miespuolisia vieraita veti pastoripariskuntaa reessä "kunnia kierroksen" juhlapaikalta seurakuntamme pihalle ja takaisin. Vastavuoroisesti sillä Honkaset ovat olleet jo lähes 10 vuoden ajan vetämässä seurakuntaamme eteenpäin!

Kiitos Kari!


Ylemmässä kuvassa vasemmalla lääninrovasti Arto Penttinen             Oikealla evankelista Marko Selkomaa sekä kuva Karin uudesta kirjasta
sekä kirkkoherra Panu Partanen. 
Alemmassa Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.                                             

Unkarilaisia vieraita

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 4.3.2016 klo 6.23   [ 4.3.2016 klo 6.34 päivitetty ]                            Heikki-Jaakko                                                           Yleisöä                                                    Tarja, Csaba,Monika ja Doriti
  

Toivon Majakassa oli pe 4.3. unkarilaista väriä, kun Csaba ja Monika Sanda piipahtivat tervehtimässä ruokailijoita.¨
Heillä oli mukana Doroti-tytär. Kotiin olivat jääneet kaksi aikuista lasta, Gloria ja Teofil.

Tarja toimi tulkkina ja opetti yleisölle yhden unkarilaisen sanan Köszönöm! (kiitos) 
Timo Parviainen johiti tilaisuutta letkeään tapaansa ja säesti yhteislaulut.

Nuorisopastori Heikki-Jaakko Nevalainen puhui ainoasta perustuksesta, joka tiukan paikan tullen kestää, KRISTUSKALLIOSTA!
Lopuksi ruokailtiin ja juotiin kahvit. 
Emännille ISO kiitos!

1-10 of 228