Tapahtumat‎ > ‎Uutiset‎ > ‎

ISRAEL-ILTAPÄIVÄSSÄ TAPAHTUNUTTA…

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 25.5.2015 klo 4.01   [ 27.5.2015 klo 8.29 päivitetty ]

Saimme viettää ikimuistoisen iltapäivän seurakunnassamme lauantaina 23.4.2015.Järjestimme yhdessä Siilinjärven vapaaseurakunnan kanssa ICEJ:n suomen osaston nimissä juhlan, jossa oli monipuolista ohjelmaa. Puheen piti vapaaseurakunnan pastori Pauli Kärki.

Nesharim -lauluryhmä lauloi heprealaisia lauluja. Saimme nauttia myöskin heprealaisista tanssiesityksistä. Matti Heiskanen lauloi upean laulun, Rauhaa Jerusalem.

Runoja kuulimme Irma Kinnusen ja Matti Heiskasen lausumina.


          

    Kuvassa Siionin vuori (klikkaa kuva suuremmaksi)

Tilaisuudessa keräsimme uhrin Holokaustista selvinneiden vanhusten Haifa -kotityöhön. Olimme iloisia, että rakkauden lahjamme oli  571,40 euroa, vaikka meitä olikin tilaisuudessa  vain noin 35 henkilöä. Ghetoista ja keskitysleireiltä pelastuneista vanhuksista monet elävät viimeisiä vuosiaan.

Tilaisuudessa istui eräs mies, jonka olin kuullut eräillä syntymäpäivillä laulavan pari laulua, ja koin juhlan loppupuolella että minun pitäisi kysyä, haluaisiko hän laulaa yhden laulun. Hän sanoi: ”Minullapa on oma kitara autossa, käyn sen hakemassa ja voin laulaa”. En tiennyt kysyessäni, että hän on monella tapaa ollut juutalaistyössä ja tehnyt Holokausti -aiheisen laulunkin. Hän  kertoi koskettavan tarinan eräästä vanhuksesta, joka veti hihansa ylös ja näytti käsivartensa, jossa näkyi vielä numerot. Hän kertoi vain muutaman kerran laulaneensa tämän Holokausti -laulun, jonka hän toisena lauluna lauloi. Useimmilta meiltä silmät kostui kuunnellessamme häntä. Samalla myöskin saimme ihmetellä taas Jumalan ihmeellistä johdatusta.

Keittiön sisaret palvelivat hymyissä suin, tarjottavaa oli runsaasti ja kahvia oli tarjolla loppuun saakka.

Ja jälleen kerran Toini Lappalainen Iisalmesta oli pakannut laatikoittain Israelilaisia tuotteita, voiteita, hammastahnoja, shampoita ja paljon paljon muuta, joita hän myi ICEJ:n kautta tehtävän kotisairaanhoitotyön hyväksi.

Tilaisuuden lopuksi lauloimme Israelin kansallislaulun, Hatikvan. Kun seisoimme ja lauloimme, saimme kokea ihmeellistä yhteyttä ja rakkautta.

Israelin lapset yössä kyynelten

aamua kohden silmät nostavat

ja polttavina kaipuut rinnan tuskaisen

Siionin vuoren nähdä soisivat....

 

Tuulikki Tikkanen

 

Comments